Hlavní obsah

Vojenská i policejní SŠ v Sokolově lákají na studium. Loni mohla otevřít jen jedna z nich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Střední vojenská a také střední policejní škola lákají uchazeče o studium na své pobočce v Sokolově. V loňském roce se podařilo otevřít jednu třídu policejní školy, kam chodí dokonce více dívek než chlapců. Na zahájení studia na vojenské chybělo ale několik úspěšných uchazečů. Školy proto letos představují studium hned na několika prezentačních akcích.

Foto: Jan Sokol, ČTK

ISŠTE v Sokolově, kde sídlí pobočka policejní střední školy. Zřejmě tam najde prostory i ta vojenská.

Článek

„V příštím školním roce bychom chtěli otevřít dvě třídy, což by bylo 52 žáků,” uvedla Martina Neubauerová z Vyšší policejní školy a Střední policejní školy ministerstva vnitra.

Loni se podařilo přijmout do sokolovské pobočky 26 žáků, z toho 14 dívek a 12 chlapců. Zatím všichni ve studiu pokračují.

Využít učitele ze školy, kde sídlí

Policejní škola sídlí na Integrované střední škole technické a ekonomické (ISŠTE) Sokolov, kde se též ve středu 9. ledna konal den otevřených dveří. I vojenská škola by měla sídlit zde.

Pro vznik jedné třídy vojenské školy je nutné získat aspoň 15 studentů. Loni přijímacími zkouškami prošli jen dva.

Obě školy, policejní i vojenská, přitom minimálně v prvních letech využijí pro všeobecné předměty učitele sokolovské SŠ, která jim má poskytovat azyl.

Pro vznik jedné třídy vojenské školy, která bude pobočkou Vojenské střední a Vyšší vojenské školy ministerstva obrany v Moravské Třebové, je nutné získat alespoň 15 studentů. Loni přijímacími zkouškami prošli jen dva. [celá zpráva]

Jen zájem nestačí

Ačkoli zájem o obě školy je, právě přijímací zkoušky, rozšířené o fyzické testy a v případě vojenské školy i odborné vyšetření ve vojenské nemocnici, výrazně snižují počet úspěšných uchazečů.

Vojenská škola bude mít navíc i další odlišnosti.

Každý žák bude pobývat na internátě

„Jde o internátní školu. Takže i když někdo třeba bude bydlet v Sokolově, přes týden bude i tak na internátě, který máme připravený v budově bývalého generálního ředitelství HDB,” vysvětlil náčelník oddělení vzdělávání vojenské školy Břetislav Štěpánek.

V Sokolově chce vojenská škola otevřít obor zaměřený na strojírenství. Uvidíme, zda se to již letos podaří.

Reklama

Související články

Mění se přijímačky na pražskou medicínu

Zkvalitnit přijímací řízení a podporovat nadané adepty náročného studia medicíny. To jsou nové cíle 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy (1. LF UK) v Praze....

Výběr článků

Načítám