Hlavní obsah

Univerzita Karlova pořádá zdarma městské a mimopražské pobytové tábory

Novinky, pro

Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy uspořádá pro nadšené a nadané přírodovědce v červenci a srpnu zdarma tábory s přírodovědně-technickou tématikou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letošní novinkou bude mimopražský pobytový tábor v Horním Poříčí u Strakonic. Tábory jsou určené žákům základních nebo středních škol ve věku 6-15 let. Pro děti je zajištěn program, strava na celý den a pojištění, v případě pobytového tábora i ubytování.

Zážitkový městský tábor pořádala Přírodovědecká fakulta již v loňském roce. Tento tábor, který byl variantou na stále oblíbenější příměstské tábory, se těšil tak velkému zájmu, že z původně zamýšleného jednoho turnusu vznikly dva turnusy pro více než 60 dětí.

Mimopražský pobytový tábor dětem nově umožní spojit aktivity volnočasové s aktivitami přírodovědně zaměřenými, kdy na ně každý den čeká něco jiného. Během jednoho týdne se táborníci seznámí se všemi přírodními vědami, jež se na půdě fakulty studují: s biologií, chemií, geologií i geografií. Na cestě za přírodou je provedou mladí vědci a studenti Přírodovědecké fakulty UK.

Příměstský tábor se uskuteční ve třech turnusech, v nichž budou mít děti možnost stát se mladými vědci a vyzkoušet si mikroskopování nejen standardní, ale i elektronové, seznámí se se základy botaniky, antropologie, geologie, geografie i chemie, a to hlavně při praktických cvičeních v moderně vybavených laboratořích a posluchárnách a při terénních exkurzích.

Letní pobytový tábor, pořádaný také ve třech turnusech, bude kromě aktivit nabízených i příměstským táborem obohacen o aktivity volnočasové, opět z větší části zaměřené na přírodní vědy. Děti budou sbírat biologické a geologické vzorky pro další pozorování, sázet rostliny, rýžovat zlato v řece Otavě, podniknou terénní geocaching v okolí tábora za pomocí GPSky a kompasů.

Prostředí laboratoří a učeben nahradí živá příroda a její přímé pozorování, což ale v žádném případě neznamená, že táborníci přijdou o pravé vědecké prostředí, součástí tábora je totiž ambulantní vědecká laboratoř vybavená mikroskopy, biologickými laboratorními sety, polarizačními mikroskopy pro pozorování řezů minerálů a chemická laboratoř. Termín pro podání přihlášky na tábory je do 15. dubna prostřednictvím formuláře, který najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám