Hlavní obsah

Termíny maturit a přijímaček na SŠ se zatím nemění

Praha

Termíny maturit a přijímacích zkoušek na střední školy zatím platí, čtvrteční vyhlášení nouzového stavu na nich nic nezměnilo. O případné změně chce resort školství v čele s ministrem Robertem Plagou (ANO) rozhodnout až podle toho, jak situaci za dva týdny vyhodnotí ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Robert Plaga (ANO)

Článek

Školy jsou kvůli mimořádnému opatření ministerstva zdravotnictví od středy zavřené. Bezpečnostní rada státu o tom rozhodla v reakci na šíření koronaviru ve světě. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že jeho úřad bude toto opatření vyhodnocovat dle vývoje situace.

Vláda zakázala všechny akce nad 100 lidí a uzavřela školy

Koronavirus

Školy by měly zůstat zavřené minimálně měsíc, míní Prymula

Koronavirus

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula ve středu 11. března uvedl, že předpokládá, že uzavření škol potrvá minimálně měsíc. Vláda ve čtvrtek rozhodla o vyhlášení nouzového stavu na 30 dní.

Platí nouzový stav: Všechno zavřít. Zůstanou jen obchody a restaurace přes den

Koronavirus

Podle mluvčí ministerstva školství Anety Lednové vyhlášení nouzového stavu neovlivňuje vydané mimořádné opatření, které se podle ní může jakkoli změnit. „Stále platí, že víc budeme vědět za 14 dnů, až situaci vyhodnotí ministerstvo zdravotnictví,” uvedla.

Maturity mají začít 8. dubna slohem z češtiny

Státní maturity by měly začít slohem z češtiny 8. dubna, další části státní maturity mají pokračovat 30. dubna a 4. až 6. května.

Jednotné přijímací zkoušky na čtyřleté obory se mají konat 14. a 15. dubna a na víceletá gymnázia 16. a 17. dubna.

Jak se učit s dětmi doma, když jsou školy dlouho zavřené

Koronavirus

K maturitám se podle statistik jejich organizátora Cermatu přihlásilo 79 972 středoškoláků, k přijímacím zkouškám na maturitní obory 94 956 dětí. Z nich se 70 028 hlásí na čtyřleté obory, tedy z devátých tříd základních škol. Na osmiletá gymnázia je zájemců 19 353 a na šestiletá 5575.

Reklama

Související články

Povinná maturitní matematika: stále zmatek

Spory kolem povinné maturity z matematiky v pátek 6. března pokračovaly ve druhém čtení Sněmovny, a to i za slovních přestřelek exministrů školství. Padaly...

Proč je dobře, že školy zůstaly zavřené

Zavřené školy vzbudily u mnohých rodičů velkou nevoli. Krátce po jarních prázdninách si jen málokterý z nich může dovolit zůstat doma a jsou to pro ně starosti...

Výběr článků

Načítám