Hlavní obsah

Škola vytvořila centrum pro podnikající studenty

– Brno
Právo, Vladimír Klepáč

Novým prostorem, který studentům pomůže k podnikání, je centrum Inrofo Lab, které vybudovala podnikatelská fakulta brněnského Vysokého učení technického (VUT). Jde o sál určený pro posluchače před dvěma roky otevřeného oboru podnikání a rozvoj malé firmy. Škola jim pomáhá rozjet jejich vlastní byznys.

Foto: VUT

Fakulta podnikatelská VUT

Článek

Podmínkou pro přijetí na tento obor je, že každý ze studentů ve druhém ročníku začne podnikat. V prvním a druhém ročníku je celkem 50 posluchačů. V plánu má většina z nich podnikání na internetu, tvorbu e-shopů, obchodování s nově vytvářenými aplikacemi, organizování akcí pro firmy nebo budování kaváren.

Role učitelů je často spíše v koučovaní a studenti si sami rozhodují nejen o tématech, ale i o formě výuky.
Robert Zich, garant studijního programu

„První ze studentských firem vznikne již v lednu příštího roku. Studentům pomůžeme radou a budeme rádi, když se jim podnikání tak rozjede, že se mu budou moci po ukončení třetího ročníku naplno věnovat,“ řekl Robert Zich, ředitel ústavu managementu a současně garant programu zaměřeného na podnikavost.

Co nejblíže praxi

Nové centrum poslouží studentům k tomu, aby si navzájem prezentovali své projekty a firmy, a společně, samozřejmě s radou pedagogů, řešili případné problémy. Mohou jej využít i ke všem obchodním schůzkám. Je to jejich školní zázemí pro podnikání. Studijní obor je zaměřen tak, aby byl co nejblíže praxi.

Masarykova univerzita otevírá programy pro tlumočníky znakového jazyka a embryology

Věda a školy

Celý projekt je inspirován univerzitou ve finském Tampere, jejíž podnikatelská fakulta takto připravuje na profesní život budoucí podnikatele.

„Role učitelů je často spíše v koučovaní a studenti si sami rozhodují nejen o tématech, ale i o formě výuky,“ vysvětlil Zich.

Reklama

Související články

Pohádky vysvětlují i teorii relativity

Fyziku, dokonce i tu nejsložitější část z ní, lze vysvětlit dětem formou pohádek. Jejich psaní je koníčkem absolventa Fakulty strojního inženýrství Vysokého...

Výběr článků

Načítám