Hlavní obsah

Šest oblíbených učitelů čeká klání o Zlatého Ámose

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šestice oblíbených učitelů se v pátek odpoledne v Praze utká o titul Zlatý Ámos. Do finále 23. ročníku ankety postoupili tři muži a tři ženy z různých koutů republiky. Čekají je celkem čtyři úkoly, z nichž dva zatím zůstávají tajné. Ve čtvrtek finalisty přijal prezident Miloš Zeman.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miloš Zeman přijal finalisty Zlatého Ámose. Na snímku s ním jsou Ivo Hasala, Lenka Fréharová, Alena Michálková, psychiatr Jan Cimický, Ladislav Hrzal z Dětské tiskové agentury, Zuzana Štočková, Jan Flídr, Michal Pospíšil a loňská vítězka Hana Pacíková.

Článek

Pořadatelé celkem dostali 53 nominací, nejvíce návrhů od žáků přišlo z Moravy. V semifinále uspěli Jan Flídr ze Základní školy (ZŠ) 5. května ve Dvoře Králové nad Labem, Lenka Fréharová ze ZŠ B. Němcové v Zábřehu, Ivo Hasala ze ZŠ a Gymnázia Vítkov, Alena Michálková ze ZŠ a MŠ Černovice, Michal Pospíšil ze ZŠ U Tenisu v Přerově a Zuzana Štočková ze ZŠ Praha-Vinoř. Jisté je, že je čeká vystoupení jak individuální, tak se svými žáky.

Vybráni už byli vítězové doprovodných kategorií pro učitele jednotlivých předmětů, které vyhlašují partneři ankety. Ministerstvo školství jako nejoblíbenější učitelku českého jazyka zvolilo Barboru Schneiderovou ze ZŠ a MŠ Žalany na Teplicku.

Třikrát za sebou vyhrála žena

Matematickým Ámosem, kterého vybíralo ministerstvo průmyslu a obchodu, se stal Ondřej Machů z Gymnázia Christiana Dopplera v Praze. Ámosem chemikářem je Miroslav Pražienka ze soukromé školy PORG v Praze a Ámosem fyzikářem Jaroslav Reichl ze Střední průmyslové školy sdělovací techniky.

Titul Zlatý Ámos tři roky za sebou získaly ženy. Loni zvítězila Hana Pacíková ze střední a vyšší odborné policejní školy v Holešově. Stala se také Dětským Ámosem díky hodnocení dětské poroty.

Reklama

Související témata:

Související články

O Zlatého Ámose se bude ucházet 53 učitelů

O titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku se bude letos ucházet 53 pedagogů, z toho 39 žen. U žáků a studentů se popularitě těší vyučující...

Výběr článků

Načítám