Hlavní obsah

Potápěči našli v Karibiku 200 let starý vrak lodě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexickým archeologům se podařilo nalézt pozůstatky zhruba 200 let starého plavidla. K zajímavému objevu došlo na dně severozápadní části Karibského moře, konkrétně poblíž atolu (korálového ostrova) Banco Chinchorro, zhruba 35 kilometrů od pevninského mexického města Mahahual na poloostrově Yucatán.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči našli v Karibiku vrak 200 let staré lodiVideo: MEXICO'S NATIONAL INSTITUTE OF ANTHROPOLOGY AND HISTORY , Reuters

 
Článek

O nálezu ztroskotané lodě díky úsilí vědců-potápěčů píše agentura Reuters s odvoláním na mexický Národní institut antropologie a historie (INAH).

Jde o anglický koráb?

Podvodní archeologové hlásí, že pozůstatky mohou pocházet z anglické lodě z přelomu 18. a 19. století. Institut INAH podle informací mezi zbytky artefaktů identifikoval kotvu, dělo a ingoty ze surového železa. Ingot je obecně kovový hutní polotovar určený na další zpracování.

Karibik je doslova posetý lodními vraky, přičemž mexičtí úředníci uvádí, že tento je již 70. svého druhu v dané oblasti.

Podmořský objev z antiky. U řeckého ostrova našli 2000 let starý vrak římské lodě s amforami

Věda a školy

Možná ještě pozoruhodnější nález učinili například na konci loňského roku odborníci u řeckého ostrova Kefalonia v Jónském moři, kde objevili přibližně 2000 let starý vrak římské lodě s nákladem asi 6000 velmi zachovalých amfor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám