Hlavní obsah

Podnikatelský inkubátor UP přilákal úspěšné softwarové firmy

Právo, Petr Kotek
Olomouc

Ve Vědeckotechnickém parku Univerzity Palackého v Olomouci se usídlilo už 22 firem. Podnikatelský inkubátor, jenž je součástí Parku, láká hlavně firmy zabývající se programováním. Vyvíjejí zde originální produkty, které mají na trhu úspěch. K tomu jim pomáhá podpůrné prostředí inkubátoru.

Článek

Například společnost Datamix Solutions, s. r. o., v Podnikatelském inkubátoru vyvinula program e-hodnocení zaměstnanců. Ten je určen mj. k podpoře procesu hodnocení zaměstnanců ve středních a větších firmách.

„Hlavním přínosem je převedení velkého množství papírových nebo excelových výstupů z hodnocení do systému, který přehledně uchovává získaná data a umožňuje s nimi efektivně pracovat,“ říká Zdeněk Vilímek, který má v Datamixu projekt e-hodnocení zaměstnanců na starost.

„Největším přínosem elektronického hodnocení je snadná administrace procesu hodnocení, tvorba kvalitní personální databáze a vytvoření variabilních manažerských výstupů,“ sděluje svou zkušenost se softwarem Karel Bezděka z firmy PSJ, a. s., která aplikaci využívá.

Jak zpřehlednit vedení firmy

Na informační systémy se ve VTP UP zaměřuje i další firma – Keytech. „Náš software si klade za cíl zpřehlednit a zefektivnit vedení firmy pomocí procesně orientovaného řízení a hodnocení výkonnosti zaměstnanců pomocí metody Balanced ScoreCard,“ říká Jaromír Kobza, majitel firmy.

Nejen na firemní klientelu je zaměřená třetí softwarová firma sídlící v Podnikatelském inkubátoru VTP UP. „Vyvíjíme software nejen pro telekomunikace a elektronické obchodníky, ale také pro veřejnou správu,“ říká jednatel společnosti ProfiSoft Technologies, s. r. o., Martin Ludma. Její produkt DataExchange umožňuje automatickou výměnu dat mezi dodavateli a odběrateli. Produkt používají například dealeři a větší internetové obchody, kterým díky automatizovanému propojení jejich systémů a elektronických obchodů pomáhá program udržovat aktuální informace o nabízených produktech a službách.

Co nabízí Park

Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) poskytuje zájemcům pronájem kanceláří a výrobních prostor, poradenské služby a využití přístrojů a know-how Univerzity Palackého v Olomouci za výhodných podmínek. Prostředí Podnikatelského inkubátoru pomáhá začínajícím podnikatelům s rozjezdem firmy s ojedinělým nápadem a zaměřením. V aktuálně probíhající soutěži PODNIKAVÁ HLAVA, soutěži o nejlepší podnikatelský záměr, mohou začínající firmy vyhrát hlavní cenu 30 000 Kč a rok pronájmu kanceláře v Podnikatelském inkubátoru VTP UP zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám