Hlavní obsah

K maturitní generálce se přihlásilo 1141 z celkového počtu 1289 škol

Právo, ťas

K projektu Maturitní generálka MAG´10, který prověří připravenost rozjezdu nové maturity v roce 2011, se přihlásila většina středních škol a odborných učilišť z celé České republiky. Do CERMATu, který má přípravu reformované maturitní zkoušky na starosti, dorazilo 1141 přihlášek z celkového počtu 1289 škol.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přihlášky k projektu posílali ředitelé škol nejčastěji poštou. „K maturitní generálce se přihlásilo 88,5 procent všech škol s více než 92 procenty celkového počtu žáků v Česku. Není tedy pochyb o tom, že generálka prověří přípravu k rozjezdu nové maturity v příštím roce v opravdu dostatečné šíři,“ uvedl ředitel CERMATu Pavel Zelený s tím, že v šesti krajích ČR přesáhl počet přihlášených škol devadesátiprocentní hranici.

V následujících třech týdnech proběhne na jednotlivých školách přihlašování žáků do projektu MAG´10. Žáci si zvolí předmět a úroveň obtížnosti zkoušek společné části maturitní zkoušky v modelu roku 2011, který si chtějí v rámci podzimní generálky vyzkoušet.

K dispozici mají navíc volbu třetí zkoušky tam, kde váhají například mezi matematikou a cizím jazykem nebo mezi dvěma jazyky. MAG’10 nabízí volbu z celkem 14 zkoušek z českého jazyka a literatury, matematiky a pěti světových jazyků. Od 16. 6. do 30. 6. vloží ředitelé škol podle odevzdaných přihlášek uvedené volby předmětů do informačního systému CERMATu. Na základě zadaných dat pak CERMAT zahájí výrobu zkušební dokumentace.

Vlastní administrace zkoušek v rámci MAG’10 proběhne ve školách ve 4 dnech od 11. do 14. října 2010 podle jednotného zkušebního schématu. Výsledky obdrží žáci nejpozději 10 dnů před tím, než budou podávat přihlášky k ostré maturitě a tedy před tím, než budou volit své maturitní předměty a jejich obtížnost. Podrobné informace o průběhu MAG´10 jsou k dispozici zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám