Hlavní obsah

Dopřejte dětem o prázdninách nevšední zážitky s přírodovědci z Univerzity Karlovy

Novinky, Karel Kvapil

Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze pořádá od 15. do 19. srpna 2011 zdarma zážitkový městský tábor určený klukům a holkám ve věku 6-15 let, co se nebojí a mají zájem o přírodu a přírodní vědy.

Článek

Zážitkový městský tábor s mladými přírodovědci z UK je variantou na příměstské tábory, jež v poslední době získávají stále více příznivců. Děti, které jsou nuceny zůstat přes léto v Praze, tak nemusí trávit svůj volný čas na ulicích nebo doma před televizí a počítačem, ale mohou zažít mnoho zajímavého, naučit se něco nového a přitom poznat nové kamarády. Rodičům se pak mohou večer pochlubit s tím, co zažily a těšit se, co je čeká následující den.

Škola hrou

Aktivity jako mikroskopování, kontakt se zvířaty, při němž např. zjistí, že mnohonožky a štíři jsou něžní tvorové, larvy potemníků jsou hebké na dotek a hadi nejsou slizcí, skládání kostry, rekonstrukce lebky, chemické hrátky, tvorba glóbů a map, paleontologický výlet do pravěku atd., jsou pro děti nejen velmi přitažlivé, ale i naučné.

"V srpnovém termínu tak mohou školáci začít s opakováním přírodovědné látky a zároveň si ji i zábavnou formou významným způsobem rozšířit pod vedením zkušených pedagogů a vědců z Přírodovědecké fakulty UK. V rámci celotýdenního programu budou mít děti možnost navštívit i Hrdličkovo muzeum člověka, Botanickou zahradu PřF UK, Chlupáčovo muzeum historie Země, Mineralogické muzeum a Mapovou sbírku," říká Alexandra Hroncová z přírodovědecké fakulty UK.

Účastníci jsou pojištěni

Akce představuje pilotní projekt příměstského tábora s přírodovědnou tematikou financovaný z prostředků OP VK - projektu na podporu technického a přírodovědného vzdělávání. Pokryty budou mj. náklady na stravování a pojištění.

  • Kde? PřF UK, Viničná 7, Praha 2, základna v laboratoři 108
  • Kdy? 15. - 19. 8. 2011 (vždy 8-17h)
  • Pro koho? Kluci a holky 6-15 let
  • Za kolik? Zdarma, akce je pilotní projekt příměstského tábora s přírodovědnou tematikou financovaný z prostředků OP VK – projektu na podporu technického a přírodovědného vzdělávání.

Více informací na: http://prirodovedci.cz/o-projektu/

Registrace na letní školu PřF UK do: 29.7.2011 na: http://prirodovedci.cz/registrace/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám