Hlavní obsah

Bývalý šéf Cermatu nabízí přijímací testy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý šéf maturitního centra Cermat Pavel Zelený bude nabízet přípravku pro maturanty, s někdejšími pracovníky Cermatu také nabízí středním školám přijímací testy. Zelený působí ve sdružení MATT a HURRY. Cermat se od těchto komerčních aktivit distancoval. Podle ČSSD jde o čítankový střet zájmů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý šéf společnosti Cermat Pavel Zelený

Článek

Zelený stál za rozjezdem státních maturit, které vyšly na 1,5 miliardy a potýkaly se s řadou problémů. Loni jej ministr školství po skandálech odvolal.

„Těch děcek, která jsou maturitou ohrožena, je strašné kvantum, a prostě my jsme si mysleli, že na tomhletom poli je potřeba udělat hrozně mnoho,“ řekl v pondělí Zelený.

Podle senátora a stínového ministra školství Marcela Chládka (ČSSD) „ministerstvo školství si mělo ohlídat, aby ředitel organizace, která má monopol na státní maturity, nemohl po odchodu ze své funkce podnikat ve stejné oblasti“.

Zeleného spolek zatím nabízí přijímací testy z matematiky a češtiny pro střední školy. Přihlásilo se jim prý asi 40 nebo 45 škol.

Reklama

Související články

Šéfem Cermatu zůstane Zíka

Novým šéfem Centra pro přípravu maturit (Cermat) bude dosavadní pověřený ředitel Jiří Zíka. Podle mluvčího ministerstva školství Marka Zemana se na jménu Zíky...

Výběr článků

Načítám