Hlavní obsah

Brněnský veletrh nabídne možnosti pomaturitního studia

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Různé možnosti nejen pomaturitního studia představí 26. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2019, který v moravské metropoli proběhne od úterý 22. do pátku 25. října na tamním výstavišti v pavilonu P. Akce bude pro veřejnost – a především žáky středních škol – první tři dny otevřena od 8 do 16 hodin, v pátek pak od 8 do 14 hodin.

Foto: Evropský veletrh pomaturitního vzdělávání Gaudeamus

Z minulého ročníku veletrhu v Brně

Článek

Veletrh Gaudeamus v Brně je zaměřen na pomaturitní vzdělávání, může tak být užitečným informačním zdrojem pro středoškoláky, nejlépe pro ty ze 3. i 4. ročníků SŠ.

„Návštěva žáků 3. ročníků může přímo ovlivnit například volbu maturitních předmětů a následně budoucí studium,“ uvádějí organizátoři, podle kterých veletrh nabízí informace, které se nenajdou na internetu ani na dnech otevřených dveří škol.

Setkání se studenty i poradenský servis

Mezi informační kanály veletrhu patří zejména přednášky vystavovatelů a možnost osobního setkání se zástupci, a hlavně studenty jednotlivých škol. Další součástí veletrhu je poradenský servis, který může studentům pomoci při volbě jejich budoucího studia a vyhledat vhodnou školu či obor podle jejich preferencí.

Mezi pět nejžádanějších studijních směrů u návštěvníků obecně patří společenské vědy, management, medicína, jazyky a učitelství.

Univerzity představují matematiku v počasí, farmacii i hudbě

Věda a školy

Akce návštěvníkům nabídne 380 zastoupených univerzit, vysokých škol, fakult a jiných vzdělávacích institucí, zájemci si budou moci vybrat z více než 10 tisíc studijních oborů. Na veletrhu budou zastoupeny univerzity ze třinácti zemí světa. Kromě stánků vystavovatelů mohou žáci i učitelé v rámci veletrhu zdarma navštívit 115 zajímavých přednášek na různá témata.

Každý návštěvou veletrhu získá též informace o přijímacím řízení a podmínkách studia na té které škole.

Pro pedagogy, výchovné poradce a třídní učitele ze SŠ i gymnázií bude otevřeno takzvané Pedagogické centrum, kde bude připraven program přednášek, seminářů a konzultací s odborníky vysokých škol nebo ministerstva školství (MŠMT).

Pražský veletrh představí možnosti pomaturitního vzdělávání

Věda a školy

Veletrh Gaudeamus se obvykle koná v zimě v Praze a na podzim právě v Brně.

Záštitu nad veletrhem převzali mimo jiné MŠMT, rektor Vysokého učení technického (VUT) v Brně Petr Štěpánek, brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS), německý velvyslanec v ČR Christoph Israng či britský velvyslanec Nick Archer – co se týká možného VŠ studia v zahraničí, veletrh se bude nejvíce věnovat tomu ve Velké Británii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám