Hlavní obsah

Nejlepší školní weby mají v Praze, Deblíně a Vysokém Mýtě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník celostátní soutěže školních webů sCOOL web, kterou pořádá vzdělávací organizace EDUin, skončil. Odborná konference představila vítěze, k nimž patří školská zařízení z Prahy, Deblína, Vysokého Mýta a také Pardubic-Polabin. Klání přitáhlo nové soutěžící i účastníky z předchozích let. Někteří své weby značně vylepšili. Celkem se zúčastnilo 94 škol.

Foto: Jiří Coubal, EDUin

Veronika Rešková, office manažerka pražské ZŠ Duhovka

Článek

Organizace EDUin před dvěma roky založila soutěž pro všechny základní a střední školy hlavně proto, aby jim nabídla návod, jak rozvíjet školní webové stránky. Kvalitní online komunikace s veřejností je pro školy důležitá.

Testování optimalizace webu

Soutěž skrze vítězné příklady ukazuje kvalitní praktické realizace ověřené v reálném provozu.

Probíhá podle odborníky sestavených pravidel dobrého školního webu, pro přihlášené školy je zajištěno i robotické technické testování na optimalizaci pro vyhledávače, úroveň bezpečnosti či korektnost zdrojového kódu.

Velké rozdíly mezi školami

Weby se hodnotily ve čtyřech oblastech: otevřenost školy vůči veřejnosti; uživatelská přívětivost – použitelnost, přehlednost, přístupnost a srozumitelnost; bezpečnost; grafické zpracování – grafika, design, estetický dojem.

Soutěž se rovněž organizuje ve více kategoriích, konkrétně ve třech: neúplně organizované základní školy (pouze první stupeň, málotřídky), úplně organizované základní školy a střední školy.

„Vidíme propastný rozdíl mezi přihlášenými školami, které na sobě pracují, a mezi mnoha dalšími, které svůj web neřeší a ani nevnímají, jak rychle jim ujíždí vlak,“ okomentoval to odborný garant soutěže Miroslav Hřebecký, bývalý středoškolský pedagog, který má v EDUinu na starosti pořádání vzdělávacích kurzů.

Výsledky sCOOL web 2017

 Kategorie A (neúplně organizované ZŠ)

3. ZŠ a MŠ Stehelčeves

Kategorie B (plně organizované ZŠ)

1. ZŠ a MŠ Deblín2. ZŠ a MŠ Mirovice

3. ZŠ a MŠ Na Beránku, Praha

Kategorie C (střední školy)

3. Gymnázium Jana Keplera, Praha

Cena veřejnosti

1. ZŠ Pardubice-Polabiny, Prodloužená 283 (770 hlasů)2. Střední průmyslová škola Mladá Boleslav (682 hlasů)

3. SŠ Podorlické vzdělávací centrum, Dobruška (636 hlasů)

Poslední zmíněná cena se udělila na základě online hlasování, do kterého se zapojilo 4866 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám