Hlavní obsah

Praha má sloučit dvě školy

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšší odborná škola informačních služeb v Praze 4 se má od července sloučit se Střední školou slaboproudé elektrotechniky v Praze 9. Úterní návrh pražských radních posoudí ještě v lednu zastupitelé. „Doufám, že se toto slučování obejde bez nějakých petic, protože šlo o žádost ředitelů obou škol,“ uvedla radní Irena Ropková (ČSSD).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Sloučení by se nemělo dotknout žáků ani pedagogů, jen postu ředitele odborné školy z Prahy 4, jímž je Jan Machytka. „Souhlasil, že nebude funkci vykonávat,“ poznamenala radní.

Nástupnickou organizací se stane škola pro slaboproud, z níž se má stát polytechnické centrum pro širší okruh zájemců. Podle radní se není třeba obávat momentu, až silné ročníky dospějí do středoškolského věku. Míst pro ně má být dost.

Slučování i minulé roky

V roce 2015 byly sloučeny obchodní akademie ve Svatoslavově a Kubelíkově ulici. Loni šlo o Střední odborné učiliště služeb a Centrum odborné přípravy technickohospodářské v Praze 9.

Zastupitelstvo schválilo sloučení Praktické školy v Chabařovické ulici s Odborným učilištěm Vyšehrad. Sloučení se vyhnulo zeměměřičské průmyslovce Pod Táborem v Praze 9, panovaly obavy, že tento obor zanikne. [celá zpráva]

Do části se nastěhovala Základní škola Scio.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám