Hlavní obsah

Některé VŠ škrtají tělocvik, ministryně Valachová chce jeho plošné začlenění

Novinky,

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) poprvé jednala s vedoucími pracovníky sportovních kateder a ústavů tělesné výchovy a sportu. Shodli se na zachování výuky tělesné výchovy ve studijních programech a podpoře reprezentantů, kteří studují na vysokých školách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD)

Článek

Hlavním tématem jednání bylo najít shodu k přijetí konkrétních opatření, která povedou ke zkvalitnění tělocvičné a sportovní činnosti vysokoškolských studentů.

Předseda České asociace univerzitního sportu František Dvořák ocenil, že se ministerstvo takto zajímá o pohybové vzdělání vysokoškolských studentů.

„Největší starost nám činí rušení výuky tělesné výchovy a sportu v rámci studijních programů a univerzit,“ zmínil během jednání.

Debaty s rektory i se studenty

Ministryně Valachová hodlá vyzvat rektory univerzit a vysokých škol k zachování výuky tělesné výchovy a sportu ve studijním programu.

„Volila bych cestu systémového začlenění tělesné výchovy a sportu do studijních programů. Mám zájem na shodě s rektory a zástupci univerzitního sportu propagovat univerzitní sport a systém individuálních studijních plánů,“ řekla.

O tomto tématu plánuje debatovat i se studenty v rámci návštěv univerzit, které v této době zahajuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám