Hlavní obsah

Elektroformule českých studentů zvítězila na závodech v Kanadě

Novinky,

Suverénním prvenstvím pro tým eForce FEE Prague Formula, reprezentující Fakultu elektrotechnickou Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze, skončila 6. června soutěž Formula Student v kanadském Barrie. Tam se studenti vydali v rámci projektu OTO – Over The Ocean. Čtvrtá generace této elektroformule se na svoji první zámořskou cestu chystala více než rok.

Foto: ČVUT

Vítězný tým studentů ČVUT

Článek

Soutěž Formula Student se skládá z dílčích závodů, v jejichž rámci musí tým absolvovat jak statické disciplíny, jako je prezentace konstrukce a řešení formule před porotou, tak i samotné závody.

Úspěch ve všech disciplínách

Závody zahrnovaly akcelerační disciplíny na 75 metrů, Skid-pad (jízda v osmičce), kvalifikační Autokros a vytrvalostní disciplínu Endurance na 22 kilometrů.

Všechny dynamické disciplíny ovládla formule z Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze s velkým předstihem. Od druhého vítězného týmu ji dělilo úctyhodných 521,13 bodů z celkových 1000.

Studenti ale nezahálejí, čeká je další reprezentace České republiky s monopostem FSE.04x (pohon na všechna čtyři kola) na závodech Formula West v americkém Lincolnu. Konají se od 15. do 18. června.

Na tvorbě elektroformule se podílejí především studenti silnoproudého oboru Elektronika, energetika a management. Vedle samotné konstrukce monopostu se v rámci projektu učí také sestavovat rozpočet, business plán, nebo komunikaci s partnery a sponzory projektu. V týmu mají své zastoupení i studenti Fakulty strojní ČVUT.

Reklama

Související témata:

Související články

Boleslavští učni porazili svět

Mezinárodní závody modelů aut na vodíkový pohon ovládl tým z mladoboleslavského Středního odborného učiliště Škody Auto. Závody, které mají popularizovat...

Výběr článků

Načítám