Hlavní obsah

CinEd chce seznámit mladé publikum s evropským filmem. Pomůže i učitelům

Novinky,

Čeští učitelé budou moci využívat evropskou webovou platformu CinEd. Usnadňuje filmové vzdělávání prostřednictvím sbírky kvalitních filmů i výukových materiálů. Do mezinárodního projektu CinEd, který vedou Francouzi, vstupuje ČR prostřednictvím Asociace českých filmových klubů (AČFK). Cílem je odkrýt bohatství a různorodost evropských filmů mladému publiku ve věku 6-19 let.

Foto: AČFK

Bulharské drama Úkryt (2010)

Článek

AČFK bude od května zdarma realizovat školení a workshopy pro zájemce z řad nejen pedagogických zaměstnanců. Účastníci se seznámí s prací na webové platformě CinEd. Více informací je k nalezení zde.

Výukové materiály v češtině

Partneři projektu společně rozvíjejí inovativní metodiku k analýze filmů a vytvářejí pedagogické materiály, které budou k dispozici vyučujícím na platformě CinEd v osmi jazycích včetně češtiny.

Materiály nabízejí početnou škálu pracovních postupů pro sblížení mladého publika s filmy, ve školním či jiném prostředí, a to od prvního stupně základních škol přes stupeň druhý, střední školy, gymnázia a univerzity.

Schopnost kritické analýzy

CinEd si klade za cíl zprostředkovat setkání co největšího počtu mladých diváků s evropským filmem a umožnit jim objevit kulturní, jazykovou a filmovou diverzitu.

Snaží se také o rozvoj schopnosti kritické analýzy, stejně jako znalostí technických filmových procesů a jazyka i odborných termínů kinematografie. Na projektu se podílí sedm evropských zemí.

Webová platforma nabízí nejen filmy současné, ale i filmy kulturního dědictví z partnerských zemí v celé Evropě. I v následujících letech bude CinEd usilovat o zvýšení gramotnosti studentů v oblasti filmového vzdělávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám