Hlavní obsah

O funkci rektora Jihočeské univerzity se ucházejí tři kandidáti

České Budějovice

Tři kandidáti usilují o pozici rektora Jihočeské univerzity (JČU). Kromě současného rektora Libora Grubhoffera se o místo ucházejí Václav Bůžek a Dalibor Štys. Bůžek působil jako rektor Jihočeské univerzity v letech 2004 až 2011, Štys byl v roce 2013 ministrem školství v úřednické vládě Jiřího Rusnoka. Akademický senát bude rektora volit 12. ledna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dalibor Štys

Článek

„Václav Bůžek, Libor Grubhoffer a Dalibor Štys jsou ti, kteří kandidaturu na funkci přijali," uvedla mluvčí školy Dagmar Dvořáková. Mandát nynějšího rektora Grubhoffera skončí 31. března.

Akademičtí senátoři už jednou adepta neúspěšně volili. Na začátku prosince rozhodovali mezi Grubhofferem a děkanem zemědělské fakulty Miloslav Šochem. Ani jeden z nich však v žádném ze tří kol nezískal potřebný počet hlasů.

Dalibor Štys momentálně působí na fakultě rybářství a ochrany vod a je zástupcem ředitele Ústavu komplexních systémů. Václav Bůžek je ředitelem Historického ústavu a pracuje na filozofické fakultě. Veřejné představení kandidátů se uskuteční 4. ledna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám