Hlavní obsah

Vzdělávací veletrh Gaudeamus Brno nabízí i studium v zahraničí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od úterý do pátku se koná na brněnském výstavišti již 22. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Brno 2015. Podle manažera veletrhu Pavla Mikuly se ho letos účastní 213 vystavovatelů, kteří zastupují 488 fakult a více než 4000 studijních oborů. Velký zájem je především o studium jazyků, ať už v ČR, nebo v zahraničí.

Foto: Pavel Mikula

Z loňského ročníku veletrhu Gaudeamus

Článek

„Veletrh je výjimečný především poradenským servisem pro studenty,“ uvedl manažer Pavel Mikula. Návštěvníci totiž mohou využít Testovací centrum, kde je k dispozici elektronický test „Na co se hodíš?“, který dokáže studentům na základě jejich odpovědí doporučit vhodné studijní obory.

„Na Testovací centrum navazuje Poradenský servis, kde mohou studenti najít nejvhodnější školy a fakulty nabízející jimi preferovaný obor,“ vysvětluje Mikula.

K nejžádanějším studijním směrům patří společenské a lékařské vědy, rovněž učitelské, manažerské a ekonomické obory. Úplně největší zájem je ale o jazyky. O jejich studium usiluje 32 % návštěvníků veletrhu.

Tematické přednášky na letošním veletrhu:
Studium v Kanadě
Možnosti kariérového poradenství v procesu vzdělávání
Možnosti absolventa SŠ
Studium v Německu
Připravte se s Europassem na studium a práci doma i v zahraničí
Studium je jen první krok, ale jaké jsou ty další?
Jak se připravit na přijímací zkoušky a Národní srovnávací zkoušky?

Největším lákadlem a současně letošní novinkou má být Poradenské centrum pro vysokoškolské studium ve Velké Británii, které studenta provede celým procesem od výběru zahraniční školy až po cestu do cílové destinace. „V poradenském centru jsou také přítomni zástupci partnerských univerzit z Velké Británie,“ dodal Mikula.

K doprovodným programům patří například Věda pro život a Pojďme si hrát s technikou. Jsou zaměřeny na studium technických a přírodovědných oborů, představují studentům výsledky vědecké práce univerzitních studentů.

Registrace návštěvníků i vystavovatelů probíhá na stránce www.gaudeamus.cz. Registrovaní studenti mají dvacetiprocentní slevu na vstupném, pedagogové vstup zdarma.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám