Hlavní obsah

Melzoch by měl zůstat rektorem VŠCHT do roku 2019

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Karel Melzoch by měl zůstat v jejím čele další čtyři roky. Akademický senát ho v úterním prvním kole tajné volby zvolil kandidátem na tuto funkci. Do funkce rektora by měl Melzocha jmenovat prezident, jemuž návrh předá ministerstvo školství.

Článek

Sedmapadesátiletý Melzoch řídí Vysokou školu chemicko-technologickou od roku 2012, kdy v čele školy vystřídal Josefa Koubka. Současné funkční období mu vyprší na konci tohoto roku. Od ledna by na něj měl navázat dalším, které potrvá do konce roku 2019.

Melzoch je absolventem oboru kvasná chemie a technologie na VŠCHT. V roce 2007 byl jmenován profesorem v oboru biotechnologie.

Na VŠCHT působí nepřetržitě od roku 1984, zastával funkci proděkana Fakulty potravinářské a biochemické technologie. Od roku 2006 byl děkanem této fakulty. Rok po nástupu do funkce rektora se stal místopředsedou České konference rektorů pro věci ekonomické a sociální, kterým je dosud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám