Hlavní obsah

Veřejné vysoké školy vypisují další přijímačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože hlavní vlna přijímacích zkoušek už pomalu končí, stále je ještě dost šancí dostat se na vysokou školu. Roztáčejí se druhá kola přijímaček.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Během července a srpna lze podle serveru kampomaturite.cz ještě posílat přihlášky na padesát oborů. Ne všechny školy už druhá kola vypsaly, je také dobré prověřit přímo na stránkách fakult, jestli přijímačky ještě vypisují a co u nich budou požadovat.

Nabídka je pestrá a zdaleka se nejedná jen o obory „poslední volby“.

Například Filozofická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích otevírá nový obor učitelství angličtiny pro střední školy, který lze dnes studovat jen v Brně a Praze. Přihlášky ke studiu je možné podávat do 7. července a přijímací pohovory proběhnou koncem srpna.

Studenti učitelského oboru absolvují pedagogicko-psychologické předměty a vedle nich oborový základ sestávající z literárních a lingvistických seminářů. Vedle toho jim bude k dispozici široká škála volitelných předmětů, včetně seminářů o současné literatuře nebo překládání.

„Snažíme se našim studentům nabídnout co největší možnost volby a co nejširší škálu předmětů. Osobně se mě velmi dotýká jisté podceňování učitelského povolání. Vždyť středoškolský učitel by měl být ve svém oboru vzdělán naprosto dokonale. Ostatně kompletní český překlad Platóna pořídil František Novotný, a to byl středoškolský učitel. Chceme našim studentům poskytnout takové vzdělání, aby se vedle povolání učitelského mohli v případě potřeby uplatnit i jinak, třeba jako překladatelé,“ uvedl ředitel Ústavu anglistiky Ladislav Nagy.

Podle shakespearovského překladatele Martina Hilského se anglistika na místní fakultě rozvíjí úspěšně.

„Jsem moc rád, že jsem mohl být u toho. Mám skutečně dobrý pocit z toho, jaký tým se zde podařilo vytvořit a velkou radost mám i z našich studentů. Myslím si, že anglistika na Filozofické fakultě Jihočeské univerzity je z hlediska České republiky skutečně na vynikající úrovni,“ uvedl Hilský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám