Hlavní obsah

Poslední šance na zahraniční workshopy zdarma, přihlásit se může kdokoli

Právo, jim

Na zahraniční workshopy mohou nyní jezdit zcela zdarma i lidé, kteří už jsou dávno v praxi. Evropský program Grundtvig nabízí zahraniční vzdělávací workshopy téměř po celé Evropě. Je třeba ale jednat rychle, protože pro tento akademický rok byl projekt organizován naposledy.

Foto: Profimedia.cz

Velký zájem je o prohlubování počítačových dovedností.

Článek

K účasti na workshopu je nezbytná pouze základní znalost některého z hlavních evropských jazyků a věk nejméně 18 let. Další informace o projektu jsou na webu Národní agentury pro evropské vzdělávání www.naep.cz.

Na stránkách NAEP si zájemce dohledá kontakt na organizátora zahraniční akce, e-mailem se s ním domluví, a pokud uspěje, může vyjet na workshop do zahraničí s tím, že veškeré náklady spojené s cestou i pobytem jdou na účet organizátora.

„Principem je, že se na jednom workshopu setká deset až dvacet účastníků různých národností, různého věku i profese a společně se během pěti až desetidenního pobytu učí novým znalostem a dovednostem,“ vysvětlila Petra Krňanská z Domu zahraničních služeb.

Podle ní se během akademického roku 2012/2013 koná v Evropě přibližně 300 workshopů na různá témata neformálního vzdělávání od architektury přes fotografii až po pantomimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám