Hlavní obsah

Neziskový projekt láká studenty se zajímavými nápady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro studenty, kteří nosí v hlavě zajímavý nápad a neměli možnost jej zatím realizovat, je určena soutěž Česká inovace. Tento neziskový projekt sdružuje odborníky, kteří pomáhají s realizací nápadů z různých oborů.

Foto: Česká inovace

Festival Česká inovace 2012

Článek

Přihlásit se může každý, kdo má nějakou zajímavou inovaci a chce ji s pomocí zavedených firem uplatnit na trhu. Každý soutěžící má k dispozici balíček konkrétních rad, jak komerčně využít vlastní nápady a projekty. Česká inovace sleduje dění ve všech soutěžních projektech a hledá cesty, jak jim pomoci k jejich úspěšné realizaci.

Bonusem pro studenty nebo začínající firmy je také možnost osobně se setkat s lidmi, kteří ve svém oboru již něco významného dokázali. Přihlásit se můžou na ceskainovace.cz.

Uzávěrka soutěže je 16. listopadu. Slavnostní vyhlášení výsledků a udělení cen proběhne 27. února 2013 v rámci Festivalu Česká inovace.

Technické obory již od útlého věku

Minulého startovního ročníku se zúčastnilo 80 projektů, absolutním vítězem se stal projekt Technické školky, jehož autory jsou VUT v Brně a společnost Prefa Komposity.

Cílem projektu bylo přivést děti k zájmu o technické obory, jako jsou stavebnictví nebo elektrotechnika. Autora projektu Miloše Filipa, ředitele Prefa Kompozity, mrzí, jak málo mladých má dnes o technické obory zájem. „Nejde jen o vysokoškoláky, ale o děti, které by stály o řemeslo. Proto jim je třeba technické obory ukázat už v útlém věku,“ řekl Filip. Jako hlavní cenu obdrželi zástupci vítěze exkurzi do Inovačního centra společnosti 3M v americké Minnesotě.

Dalším zajímavým vítězným projektem roku 2011 byla LED svítidla veřejného osvětlení s mikroreflektorky od Sathea Vision. Ta by mohla představovat osvětlení budoucnosti, jelikož světový trend ve veřejném osvětlení směřuje od sodíkových výbojek právě k LED diodám.

Nová kategorie i pro veřejnou správu

Soutěž je určena i autorům inovací z řad jednotlivců, živnostníků, začínajících, malých i středních firem, ale i korporací sídlících nebo podnikajících na území České republiky.

Tento rok se soutěž Česká inovace rozrostla o novou kategorii „Inovace ve veřejné správě“.

„Inovace ve veřejné správě je potřeba ocenit tím spíše, že se často rodí z osobního nadšení jednotlivců, ale mohou ovlivnit životy deseti miliónů lidí v České republice,“ říká ředitel České inovace Daniel Sobotka.

Česká inovace se snaží svými projekty podpořit dobrou inovátorskou tradici a podporuje konkurenceschopnost České republiky. Generálním partnerem projektu je společnost 3M a Era.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám