Hlavní obsah

Všude se šetří, jen pražské děti mají vodovky dvakrát

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) projevil velkorysost a rozeslal do všech základních škol v Praze balíček se školními pomůckami pro prvňáky a svou fotografií opatřenou krátkým blahopřejným textem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS)

Článek

Někteří ředitelé sahají do rezerv, někde nakoupili pomůcky pro prvňáky na úkor nových učebnic. A například ředitel pražské Základní školy J. Á. Komenského Luděk Soustružník část pomůcek objednal po dohodě s rodiči, kteří na balíček přispějí. A do toho z magistrátu dorazil balíček s vodovkami, pastelkami, fixami, gumou…

„Nevěděli jsme o tom, byla to souhra okolností, ale je pravda, že ten balíček, který jsme za školu kupovali my, se v některých položkách, jako třeba barvičky, shoduje,“ popsal Právu Soustružník. V balíčku byla i fotografie primátora s doprovodným textem, který však podle Soustružníka nenesl známky politické propagace, jež je na školách zakázána.

„Dodržel všechny legislativní postupy, takže tam není z hlediska propagace nějaké politické strany ani zmínka. Je to v podstatě záštita primátora hlavního města,“ řekl.

Svoboda opravdu v textu neproklamuje žádnou stranu, pouze nevinně dětem popřál „mnoho radosti na cestě za poznáním“.

Reklama

Výběr článků

Načítám