Hlavní obsah

Plzeňská práva přijímají prváky na bakalářský obor

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňská práva již mohou přijímat studenty na bakalářský obor. Ministerstvo školství totiž zrušilo svůj verdikt z 24. dubna, který škole omezoval příslušnou akreditaci. Pro fakultu je ale klíčový magisterský program a tam zákaz přijímat nové studenty stále trvá.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O bakalářská studia na plzeňských právech projevilo zájem 179 lidí.

„Z toho 122 nejlepších jsme už obeslali,“ řekla Právu proděkanka pro studijní záležitosti Petra Jánošíková. Kolik adeptů skutečně dorazí, se ukáže až při zápisu 17. září.

„Optimálních by bylo osmdesát až sto uchazečů, tak jako v minulých letech,“ podotkla proděkanka. Přílišný optimismus však není na místě, řadu potenciálních studentů mohly odradit tanečky kolem akreditací a přijímaček v uplynulém akademickém roce.

„Je možné, že vypíšeme druhé kolo přijímacích řízení, v němž bychom oslovili další zájemce, a to podle výsledků SCIO testů,“ doplnila Jánošíková.

Fakulta se však bude muset kvůli zákazu obejít bez tří set studentů v prvním ročníku pětiletého magisterského oboru. Na ten má akreditaci jen do října příštího roku. Určitě tedy dostudují ti, kteří nyní nastoupí do pátého ročníku, nad nastávajícími druháky, třeťáky a čtvrťáky zatím visí otazník. Zda nějací přestoupili jinam, se ukáže opět až při zápisech. „Nemám pocit, že by se dělo něco mimořádného,“ uvedla proděkanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám