Hlavní obsah

V pětině krajských škol se vyměnili ředitelé

Právo, Radek Plavecký

Takřka v pětině všech středních škol a učilišť zřizovaných Středočeským krajem se vyměnili ředitelé. Krajský úřad dokončil konkurzy na nové ředitele ve 135 školách.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Podle novely zákona máme povinnost udělat výběrové řízení všude, kde je ředitel ve funkci 6 nebo více let. Proto jsme konkurzy vyhlásili,“ odůvodnila hromadnou obměnu Markéta Vítková z tiskového oddělení Středočeského kraje.

V drtivé většině škol se znovu přihlásili ti stejní ředitelé a většinou i uspěli, takže až tak velká rošáda se nechystá. O nejvyšší pozici ve 135 školách se přihlásilo 249 uchazečů, z toho 115 ředitelů. Nového ředitele bude mít od blížícího se školního roku 24 vzdělávacích ústavů, tedy téměř pětina všech krajských škol. Do ostatních ředitelen se vrátí stejní lidé, jací tam dosud seděli. Na některých školách zůstává zatím nejvyšší post neobsazen.

„Ve čtyřech školách nebyl vybrán žádný uchazeč a bylo vypsáno nové konkurzní řízení. Jedná se o Integrovanou střední školu v Brandýse nad Labem, DD Unhošť, Sportovní gymnázium Kladno a Obchodní akademii v Rakovníku,“ dodala Vítková.

Ostatní ředitele krajská rada v těchto dnech jmenuje do funkce, aby od září mohli nastoupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám