Hlavní obsah

V Cambridge vystoupili akademici z Fakulty tělesné kultury UP

Novinky, pro

Na mezinárodním setkání odborníků v oblasti zdravého životního stylu na univerzitě v Cambridgi vystoupili mezi delegáty z více než 40 zemí i akademici z České republiky.

Foto: Univerzita Palackého v Olomouci

Michal Kalman (vlevo) a Zdeněk Hamřík na Univerzitě Cambridge

Článek

Výsledky výzkumů zástupců z Univerzity Palackého v Olomouci, hlavního řešitele HBSC studie Michala Kalmana, vedoucího Katedry rekreologie FTK UP Zdeňka Hamříka a Erika Sigmunda z Institutu aktivního životního stylu, jsou zásadní pro další politická rozhodnutí týkající se životního stylu mládeže. Za dva roky se odborníci z celého světa setkají v Olomouci.

„Setkání se zúčastnili zástupci ze 43 zemí světa, včetně zástupců Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) a Světové zdravotnické organizace. Hlavními rozvíjenými tématy byla spolupráce, využívání výsledků a další rozvoj HBSC studie v nadcházejících letech. Na meetingu proběhlo rovněž Valné shromáždění HBSC: při této příležitosti požádal Dominic Richardson, zástupce OECD, o sdílení dat z našeho výzkumu. HBSC studie se tak stane základním zdrojem dat pro politické rozhodování na úrovni OECD ve vztahu k životnímu stylu dětí a školáků,“ uvedl Kalman.

Následující HBSC meeting se po Cambridge uskuteční za dva roky v  Olomouci. „Organizace pravidelných setkání s předními odborníky na životní styl je velmi prestižní. Právě proto jsme se rozhodli navrhnout uspořádání setkání řešitelů HBSC studie v roce 2014 na olomoucké univerzitě. Mezinárodní společenství tento návrh v Cambridge přijalo,“ řekl Hamřík.

Reklama

Výběr článků

Načítám