Hlavní obsah

Chebští gymnazisté budou mít jazykové centrum

Právo, vor

Studentům chebského gymnázia začne od června tohoto roku sloužit unikátní jazykové a komunikační centrum, které bude mimo jiné vybaveno multimediálním sálem, malým planetáriem a moderně vybavenou učebnou.

Foto: www.intact.cz

ilustrační foto

Článek

„Projekt jazykového centra je výsledkem vzájemné spolupráce gymnázia Cheb a gymnázia Julia Mosena Oelsnitze v sousedním Sasku, která trvá už 40 let a vyvrcholila v roce 2010 přijetím společného přeshraničního projektu na vybudování jazykových a komunikačních center obou,“ vysvětlila mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Projekt podpoří Evropská unie

Podle ní se centrum staví s pomocí evropských dotací v objemu kolem 65 miliónů korun.

„Mladí lidé budou mít k dispozici nejmodernější techniku, která je pro ně velmi atraktivní a s jejíž pomocí si mohou rozšiřovat znalosti z různých oborů, včetně komunikace s kolegy na německé straně,“ uvedl náměstek karlovarského hejtmana Martin Havel (ČSSD). Kraj se na realizaci projektu podílí zhruba třemi milióny korun.

Jazykové a komunikační centrum začali stavbaři budovat v dubnu 2011 jako přístavbu stávajícího areálu gymnázia Cheb v místě křížení Goethovy a Nerudovy ulice, na místě za tělocvičnami.

„Jedním z hlavních prvků centra je víceúčelová aula, která pojme téměř dvě stě posluchačů. Tento prostor umožní nejen konání společných vzdělávacích a kulturních akcí, ale i společenských přeshraničních setkání účastníků,“ popsal ředitel gymnázia Jaroslav Kočvara.

„On-line propojení pomocí webových kamer s partnerským jazykovým centrem gymnázia v Olešnici umožní sdílet významné akce a setkání na obou stranách česko-saské hranice,“ uzavřela mluvčí kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám