Hlavní obsah

UK pořádá Běh o pohár rektora Univerzity Karlovy

Novinky, pro

Univerzita Karlova (UK) je patronem druhého ročníku štafetového Univerzitního maratonu. Závod se uskuteční 13. května v rámci velkého maratonského víkendu v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přihlásit se mohou všichni studenti českých i zahraničních vysokých škol v rozmezí 18 – 26 let, kteří sestaví tým čtyř lidí. Závodit mohou týmy studentů, studentek, ale i smíšená družstva. Z jedné univerzity nebo fakulty se může přihlásit neomezené množství týmů.

Závodníci poběží trasu dlouhou 3 × 10 km a 1 × 12,195 km. Na startu nebudou jen tuzemské štafety, ale i studenti ze zahraničí. Letos se přihlásila například štafeta z University of Oxford. Na účastníky čeká pozvánka na slavnostní galavečer v hotelu Hilton. Zde převezme vítězná štafeta pohár z rukou rektora univerzity Václava Hampla.

Běh o pohár rektora se poprvé uskutečnil loni, 8. května 2011. Štafetový závod vysokoškolských studentů vyhrála štafeta studentů z Maďarska, kteří si říkali Naughty Holiday of Szeged, na druhém místě skončila štafeta ČVUT a třetí místo obsadil tým z FTVS UK, Srdcaři.

Reklama

Výběr článků

Načítám