Hlavní obsah

Dnes ve Science Café o rozdílech mezi muži a ženami

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci o nejnovější poznatky ze světa přírodních věd se dnes mohou těšit na přednášku z cyklu neformálních debat Science Café, na jehož organizaci se podílí Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové.

Foto: , Profimedia.cz

Hlavním tématem dubnové vědecké kavárny budou rozdíly mezi muži a ženami z pohledu endokrinologie a neurofyziologie.

Článek

Hlavním tématem dubnové vědecké kavárny budou rozdíly mezi muži a ženami z pohledu endokrinologie a neurofyziologie. O tom, jak hormony a rozdílná stavba a naprogramování mozku způsobují odlišnost pohledu na svět obou pohlaví, bude hovořit profesor František Vyskočil, přední český neurofyziolog a kromě jiného také nadšený houslista, který působí na Fyziologickém ústavu Akademie věd České republiky a na Katedře fyziologie živočichů a člověka Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

O všestranném nadání dubnového hosta Science Café se ostatně budou moci návštěvníci setkání přesvědčit sami: Vyskočil proloží svůj výklad hudebními intermezzy – hrou na housle.

Renesančně vědecky-hudebně laděné Science Café na téma „Ženy a muži pohledem neurofyziologa“ proběhne v 19 hodin v Kavárně U Knihomola na Velkém náměstí v Hradci Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám