Hlavní obsah

Studenti mohou v Intel Business Challenge vyhrát až 100 000 dolarů

Novinky, pro

Nadaní studenti vysokých škol, ale i mladí začínající podnikatelé s originálními projekty mohou v soutěži Intel Business Challenge Europe 2012 získat až 100 tisíc dolarů (1,9 miliónu korun).

Foto: Intel

Ilustrační foto

Článek

Regionálním partnerem soutěže se stala ICT Alliance, oficiální exportní aliance CzechTrade. Vítězové kola, které proběhne v rámci EU, získají hotovost v celkové výši 50 tisíc dolarů (925 tisíc korun) a postupují do celosvětového kola.

První tři projekty potom získají pobyt v Silicon Valley a profesionální mentoring a koučink ke svému podnikatelskému plánu. Celkoví vítězové získávají 100 000 dolarů a podporu Intelu v rozvoji jejich podnikání.

Soutěžit mohou studenti na všech úrovních nebo mladí lidé, kteří splňují podmínku, že od doby ukončení jejich studia neuplynulo více jak 4 roky a jsou ve věkové kategorii18-34 let. Hlásit se mohou jak jednotlivci, tak skupiny. Celková výše projektu nesmí překročit 250 000 dolarů, tedy necelých 5 miliónů Kč.

Zájemci z ČR se mohou hlásit na info@czechict.cz, zástupci Czech ICT Alliance pomohou s vyplněním přihlášky na stránkách www.intelchallenge.eu. „Podpora inovací a mladých mozků je klíčová pro růst celé ekonomiky a konkurenceschopnosti v rámci naší republiky. Mladí lidé mají dnes široké možnosti nejen jak začít podnikat, ale také proniknout na zahraniční trhy," uvedl výkonný ředitel Czech ICT Alliance Michal Zálešák.

Reklama

Výběr článků

Načítám