Hlavní obsah

Na Univerzitě Hradec Králové se bude hovořit o Kubě

Novinky, pro

Nadace Forum 2000 a Filozofická fakulta Univerzity Hradec Králové pořádají ve čtvrtek 29. března přednášku s diskusí na téma „Současná situace občanské společnosti na Kubě“, které se zúčastní kubánský disident Rolando Jiménez Pozada.

Článek

Rolando Jiménez Pozada je právník, čelný představitel občanské společnosti na Kubě a bývalý politický vězeň. Patří mezi 75 disidentů zatčených v roce 2003 při velkém zátahu proti kubánské opozici během tzv. Černého kubánského jara.

V roce 2010 byl propuštěn po dohodě mezi kubánskou vládou, katolickou církví a Španělskem spolu s 51 dalšími disidenty pod podmínkou, že opustí zemi. Česká republika poskytla jemu a jeho rodině politický azyl jako prvním Kubáncům.

Svou přednášku bude Pozada věnovat současné situaci na Kubě a roli občanské společnosti v této zemi. Zaměří se na problémy občanské společnosti i aktivistů za demokracii a lidská práva. Po přednášce bude následovat otevřená diskuse s účastníky.

Přednáška s diskusí se uskuteční ve čtvrtek od 17.00 do 19.00 hodin na Filozofické fakultě Univerzity Hradec Králové, náměstí Svobody 331, místnost B17. Akce je určena pro veřejnost, pořadatelé však prosí všechny zájemce o potvrzení účasti emailem na adresu secretariat@forum2000.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám