Hlavní obsah

V Hradci Králové uspořádají Matematickou olympiádu

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledním březnovém týdnu se v Hradci Králové uskuteční celostátní kolo 61. ročníku Matematické olympiády pro studenty středních škol. Na odborné garanci jedné z kategorií se podílí Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové.

Článek

Slavnostní zahájení proběhne v neděli 25. března 2012 večer v Novém Adalbertinu za účasti hostů z řad představitelů veřejného života i odborné veřejnosti. Následně se ve dvou soutěžních dnech 26. a 27. března utká o postup do mezinárodní soutěže v Argentině 45 nejlepších řešitelů krajských kol v kategorii A (matematika). Tato část klání se koná v Biskupském gymnáziu Bohuslava Balbína. Výsledky budou vyhlášeny ve středu 28. března 2012 dopoledne.

Nejlepších 30 mladých programátorů, řešitelů kategorie P, bude pak hostit od středy 28. března do pátku 30. března Univerzita Hradec Králové. Pro řešení praktických úloh budou využity moderní počítačové učebny Fakulty informatiky a managementu UHK. Vyhlášení výsledků je plánováno na pátek 30. března odpoledne.

Matematickou olympiádu zaštiťuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Jednota českých matematiků a fyziků a Matematický ústav Akademie věd České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám