Hlavní obsah

Fotosoutěž Chemie je cool! zná své vítěze

Novinky, pro

Druhý ročník fotografické soutěže VŠCHT Praha určené mladým lidem od 15 do 22 let Chemie je cool! už zná své vítěze.

Foto: archiv Právo

Fotografie Železná chemie Jiřího Klepka

Článek

Ceny dnes převzali autoři nejlepších fotografií v obou věkových kategoriích (první od 15 do 18, druhá od 18 do 22 let) i vítěz facebookového hlasování. Byli vyhlášeni také vítězové závěrečného 3. kola.

Fotosoutěž chemie je cool! chce ukázat chemii jako obor, jehož výsledky nás provázejí nejen celým životem, ale jejíž procesy jsou s naším životem neoddělitelně provázány.

Úkolem soutěžících bylo v tomto ročníku zachytit zajímavé okamžiky ze svého života, v nichž se odráží pozitivní vliv chemie na náš život. Z nejlepších snímků vydala VŠCHT Praha kalendář, který všichni účastníci dnešní malé slavnosti  kromě dalších dárků také dostali.

Vítězkou mladší kategorie se stala Hana Kuželová za svůj snímek s lentilkami a získala fotoaparát firmy Olympus. V druhé kategorii byly rozdány tři fotoaparáty: na prvním místě se umístila Radka Staňková za fotografii Kouř z vonné tyčinky (s přihlédnutím ke snímku Rezavý železniční vagón), na druhém místě skončila Luisa Pavlíková s fotografií Kniha a třetí místo obsadil Jiří Klepek se svým snímkem Domů, do práce nebo do školy, to všechno díky chemii.

Ten také zvítězil v hlasování na facebooku, kde se před půlnocí strhla o vítěznou fotografii famózní bitva. Nakonec jeho další snímek Chemie mezi námi získal 1017 hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám