Hlavní obsah

Jediným kandidátem na rektora hradecké univerzity je Josef Hynek

Novinky, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediným kandidátem na rektora Univerzity Hradec Králové (UHK) je současný rektor Josef Hynek, který stojí v čele školy od července 2008. Lhůta pro podávání kandidátek skončila ve středu, volba rektora se uskuteční 15. února. Uvedl to kancléř UHK Ondřej Tikovský. Rektora do funkce jmenuje prezident.

Článek

Prioritou Josefa Hynka v příštím volebním období bude vytvoření plnohodnotné páté fakulty UHK ze současného Ústavu sociální práce. Hynek se chce zaměřit také na výstavbu budovy Přírodovědecké fakulty ve vysokoškolském areálu Na Soutoku naproti fakultní nemocnici. Stavba za 428 miliónů korun by mohla být zahájena na podzim 2012.

Hynek v roce 2008 ve funkci nahradil Jaroslavu Mikuleckou. Na hradecké univerzitě pracuje od roku 1991, v letech 1995 až 1997 byl například proděkanem pro studijní záležitosti, poté působil jako proděkan pro vědu a rozvoj. Od roku 2002 byl děkanem Fakulty informatiky a managementu UHK.

UHK vznikla v roce 2000 z vysoké školy pedagogické. Škola v několika objektech nabízí ke studiu stovku studijních oborů. Na čtyřech fakultách a jednom vysokoškolském ústavu univerzity se vzdělává na 9000 studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám