Hlavní obsah

Studie oceňuje efektivní řízení na UJAK

Novinky, pro

Univerzita Jana Amose Komenského Praha (UJAK) byla vybrána pro účely případové studie ve zprávě Pokroky v zavádění vysokoškolských reforem napříč Evropou: Reforma řízení a financování. Zadavatelem zprávy byla Evropská komise.

Článek

Ve zprávě, kterou vypracovaly prestižní organizace CHEPS, INCHER-KASSEL, NIFU STEP, Technopolis Group a Institute of Education University of London, byla UJAK vybrána jako jediná česká soukromá vysoká škola.

„Autoři jsou dobře obeznámeni s vysokoškolským systémem v ČR. UJAK vybrali proto, že jde v mnoha směrech o průkopnickou vysokou školu - vypracovala se na největší soukromou vysokou školu v ČR, je historicky první soukromou univerzitou v ČR, je první vysokou školou u nás s vlastním, originálně sestaveným a u FIBAA mezinárodně akreditovaným studiem MBA a je ekonomicky stabilní i v letech ekonomické krize,“ popsal důvody výběru UJAK prorektor pro rozvoj, vědu a zahraniční styky Kolář Petr.

Zpráva se zaměřuje na reformy ve vysokém školství v evropském prostoru a UJAK byla oslovena na základě pozice, kterou v tomto prostoru zaujímá. Cílem zprávy bylo zmapovat postupy a výsledky reforem vysokého školství v Evropě a upozornit na příklady dobré praxe. V případě Univerzity Jana Amose Komenského Praha autoři ocenili zejména flexibilitu rozhodovacích procesů a efektivní řízení, které umožňuje lépe dohlížet na kvalitu výuky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám