Hlavní obsah

Evropské milióny pomohou výuce na středních školách na Ostravsku

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní výukové provozy zaměřené na technické obory a gastronomii si bude moci s využitím dotace 47 miliónů korun z regionálního operačního programu Moravskoslezsko pořídit 12 středních škol v kraji.

Článek

Modernizace škol proběhnou v průběhu příštího roku. „Nové vybavení bude ve výuce plnohodnotně simulovat reálný provoz. Pro žáky to znamená zkušenost porovnatelnou s praxí,“ uvedl Marian Lebiedzik (ČSSD), náměstek hejtmana a místopředseda regionální rady Moravskoslezsko.

Nákladnější bude vybavení šesti technických škol – nové pneumatické, elektropneumatické a mechatronické školicí systémy. To se nakoupí za 45 miliónů, z toho dotace bude činit 38 miliónů korun.

Dotace pokryje přes 80 procent nákladů

Nového vybavení se dočkají žáci Střední školy průmyslové v Krnově, Frýdku-Místku a v Karviné, Střední školy průmyslové a umělecké v Opavě, Střední průmyslové školy elektrotechniky a informatiky v Ostravě a Vyšší odborné školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Kopřivnici.

Vybavení gastrocenter přijde na 11 miliónů korun, přičemž evropská dotace uhradí 9 miliónů.

Moderní cvičné kuchyně a jídelny, recepce či bary dostane šest středních škol.

Reklama

Výběr článků

Načítám