Hlavní obsah

UK pořádá mezinárodní konferenci o chemii

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi akce, které probíhají v rámci letošního Mezinárodního roku chemie, patří také mezinárodní studentská konference Projektové vyučování v chemii a souvisejících oborech, kterou ve čtvrtek a v pátek pořádá na půdě Pedagogické fakulty UK Katedra chemie a didaktiky chemie.

Článek

Tématem konference je rozvíjení přístupů k projektovému vyučování jakožto formě, která je v současnosti povinně zařazovaná do výuky na všech typech škol. Snahou je také navázat akademické kontakty a spolupráci v této oblasti

Jedná se již o 9. ročník studentské konference, na které se podílejí nejen studenti Katedry chemie PedF UK, ale také studenti učitelství z Přírodovědecké fakulty UK, i z dalších českých univerzit z Ostravy, Olomouce, Hradce Králové a účastní se jí také jejich vyučující – didaktici chemie a kolegové ze zahraničí (Slovensko, USA, Finsko).

Na konferenci představí studenti práce jednak teoretického charakteru, studenti bakalářského nebo magisterského studia budou prezentovat své návrhy projektového vyučování. Výstupem konference je tištěný sborník abstraktů a elektronický sborník celých textů, který vyjde v prosinci. Pro mnohé studenty půjde o jejich první účast na vědecké konferenci a publikování odborného textu – tedy o jakýsi pomyslný akademický start.

Mezinárodní rok chemie (International Year of Chemistry, IYC) byl vyhlášen mezinárodní organizací UNESCO a Mezinárodní unií čisté a aplikované chemie IUPAC.

Reklama

Výběr článků

Načítám