Hlavní obsah

Pro zaměstnavatele je nejdůležitější vzdělání a praxe

Novinky, pro

Nejčastějším požadavkem na zaměstnance je adekvátní vzdělání a odborná praxe. Vyplývá to z výzkumných šetření, která proběhla v letech 2009 až 2011 a byla prezentována na mezinárodní konferenci Andragogika 2011, kterou pořádala univerzita Jana Amose Komenského Praha.

Článek

Adekvátní vzdělání je prioritním požadavkem pro 86 procent zaměstnavatelů. Odbornou praxi označilo za prioritu 82 procent firem. Za velmi důležitou považuje většina zaměstnavatelů i znalost cizího jazyka.

V rámci dalšího profesního vzdělávání se potom zaměstnavatelé nejčastěji zaměřují na rozvoj znalostí spojených s výpočetní technikou, znalost cizích jazyků nebo rozvoj komunikačních schopností zaměstnanců.

Konference byla pořádána v rámci řešení grantového projektu Grantové agentury ČR pod názvem Andragogický model vzdělávání a učení. Garantem konference byl hlavní řešitel výzkumné úlohy Jaroslav Veteška, odborník na vzdělávání dospělých.

V rámci konference se na dvou vědeckých sympóziích sešla řada akademických pracovníků, zástupců profesních sdružení, odborníků na problematiku vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů z České republiky, Slovenska, Polska a Chorvatska.

Reklama

Výběr článků

Načítám