Hlavní obsah

Univerzita Hradec Králové pořádá přehlídku studentských stáží

Novinky, pro

Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové (FIM UHK) pořádá ve dnech 13.-14. října 2011 přehlídku studentských zahraničních stáží. Název „Modrá fakulta - správná volba“ odkazuje na výhody, které studium na FIM UHK má právě z pohledu příležitostí k účasti v programech studentské výměny a získávání zkušeností v cizině.

Článek

Hlavními účastníky akce jsou sami studenti. Kolegové, kteří se již zahraniční stáže účastnili, sdělují svým mladším spolustudentům praktické informace i neformální zážitky ze svých zahraničních pobytů.

Poradí nejlepší restaurace a bary 

Kromě podmínek studia a ubytování se tak účastníci mohou dozvědět i to, kde jsou v hostitelském městě nejlepší restaurace a bary, které pláže či naopak sněhové pláně nabízejí nejlepší příležitosti k vyžití a jak v dané zemi cestovat, poznávat kulturu a nové přátele. Mnohá vystoupení studentů tak nabývají povahy krátkých poutavých cestopisů.

Ve středu se představí profesionální studentská organizace Buddy System, která na UHK pečuje o přijíždějící studenty zajišťováním základních náležitostí jejich pobytu a studia i přípravou kulturních a sportovních akcí. Mezi zvláště oblíbené patří národní večery, při nichž se představují země jednotlivých přijíždějících studentů, a to zpravidla prostřednictvím tamní kuchyně a filmové produkce.

Ve čtvrtek zkušenosti z Tchaj-wanu a USA 

Ve čtvrtek se představí zahraniční studenti ze Spojených států amerických a Tchaj-wanu. Z Fakulty informatiky a managementu UHK vyjelo v akademickém roce 2010/11 do Thajska a na Tchaj-wan celkem 26 studentů, do USA 4 studenti a na studentské pobyty Erasmus 51 studentů.

V akademickém roce 2011/12 bude studovat v Thajsku a na Tchaj-wanu celkem 26 studentů, v USA 4 studenti a v rámci programu Erasmus 45 studentů. Tradičně největší zájem je o Velkou Británii a dále pak o německy mluvící země a o jihoevropské státy.

Reklama

Výběr článků

Načítám