Hlavní obsah

MŠMT posílá krajům 300 miliónů z EU, Středočeský nedostane nic

Novinky, pro

Ministerstvo školství rozdělilo mezi kraje dalších 300 miliónů korun eurodotací. Nejvíce peněz dostaly kraje, které byly zatím při čerpání dotací nejúspěšnější, tedy Moravskoslezský a Pardubický. Naopak Středočeskému kraji byl podle náměstka ministra školství Jakuba Hodináře přísun financí pozastaven.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Obnoven by měl být podle Hodináře teprve poté, co napraví prokazatelně pomalé čerpání v oblasti dalšího vzdělávání.

„Středočeský kraj v oblasti dalšího vzdělávání do této chvíle ještě nerozdělil mezi žadatele ani korunu. Přitom má na tento účel vyčleněno přes 360 miliónů korun. K pozastavení dalších financí jsme se rozhodli na základě problémů v administraci projektů a z obavy z nevyčerpání těchto prostředků,“ uvedl Hodinář.

Kritika Chládka a Ratha 

Náměstkem hejtmana Středočeského kraje pro oblast regionálního rozvoje a evropské integrace je stínový ministr školství za ČSSD Marcel Chládek, který úřad pod vedením Josefa Dobeše (VV) ostře kritizuje. Středočeský kraj chce mimo jiné po ministerstvu školství soudně vymáhat 2,7 miliónu korun jako nedoplatek za letošní státní maturity.

Středočeskému kraji tak hrozí, že pokud nezjedná nápravu, budou peníze pro něj určené rozděleny mezi ostatní kraje. „Pánové Chládek a Rath, kteří se neustále ohánějí kritikou ministerstva školství i mé vlastní osoby ve všech možných směrech, by si nejprve měli zamést před vlastním prahem,“ uvedl v tiskové zprávě Dobeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám