Hlavní obsah

Soutěž Praha plná památek naučí děti víc o historii města

Právo, hyp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbor památkové péče společně s odborem školství pořádá od 20. září do 30. listopadu pro žáky pražských základních a středních škol soutěž pod názvem Praha plná památek.

Foto: Profimedia.cz

Socha Jana Husa na Staroměstském náměstí

Článek

Soutěž by měla podle ředitele odboru památkové péče Jana Kněžínka podpořit zájem žáků a studentů o historii Prahy a o Pražskou památkovou rezervaci.

„Soutěž má maximálně rozvíjet kreativitu, fantazii a zároveň splnit naučný a poznávací účel,“ uvedl náměstek pražského primátora Antonín Weinert (ČSSD).

Soutěžit se bude ve třech kategoriích. Školáci prvního stupně si mohou vybrat některou z pohádek či pověstí Prahy, převyprávět ji a zakreslit do mapy. Ti starší budou také tvořit mapu rezervace, tentokrát ale základem bude skutečná osobnost, která Prahu navštívila nebo v ní bydlela.

Téma středoškoláků bude pak Praha zmizelá. Vyberou si objekt, který prošel významnou přestavbou nebo který již neexistuje, a navrhnou jeho rekonstrukci nebo i zcela novou podobu. Vítězné práce budou vyhlášeny na slavnostním ceremoniálu v polovině února příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám