Hlavní obsah

Centrum technického vzdělávání v Ostrově začalo sloužit studentům

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky studentů střední průmyslové školy v Ostrově na Karlovarsku dostaly do nového školního roku dárek v podobě nové školy. Ta jim poskytne špičkově vybavené učebny a laboratoře, učitelům pak nadstandardní zázemí.

Foto: Martin Polák, Právo

Veřejnost si u příležitosti otevření mohla poprvé prohlédnout vybavené učebny nové školy v Ostrově.

Článek

Nová čtyřpodlažní budova nahradila starou základní školu v Klínovecké ulici. Pochází z dílny známých architektů z ateliéru A69 a podle ředitele školy Pavla Žemličky nabízí veškerý komfort pro výuku.

Moderní stavba nese oficiální název Centrum technického vzdělávání. „Čeká nás teď doladění nových metod výuky, abychom možnosti školy využili,“ uvedl při slavnostním středečním představení centra Žemlička.

Věří, že přibudou další žáci

Centrum má kapacitu 750 míst, do lavic však zatím usedne zhruba 660 studentů. Ředitel Žemlička věří, že zmodernizovaná škola v budoucnu přiláká další žáky.

Ve škole je 35 učeben, pět počítačových tříd a učebna přírodních věd se 30 počítači. K odborné výuce bude sloužit 14 dílen a dílenských učeben a čtyři elektrolaboratoře.

Potřebné studijní materiály, odbornou literaturu i beletrii najdou studující v nově zařízené knihovně. Škola má dvě tělocvičny, posilovnu a dvě hřiště na míčové sporty s umělým povrchem včetně atletického areálu.

Škola nabízí celkem šest oborů zakončených maturitní zkouškou (informační technologie, strojírenství, elektrotechnika, dopravní prostředky, autotronik a technické lyceum) a jeden obor zakončený získáním výučního listu (mechanik opravář motorových vozidel).

Projekt přišel na 431 miliónů, podstatnou část získal Karlovarský kraj formou dotace z EU, 20 milióny přispěl i Ostrov.

Reklama

Výběr článků

Načítám