Hlavní obsah

Zájem o studium na Univerzitě třetího věku v Liberci stále roste

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o studium na Univerzitě třetího věku Technické univerzity v Liberci rok od roku stoupá. Zatímco v roce 1998, kdy projekt začínal, zasedlo v posluchárnách pouhých šestnáct uchazečů, vloni jich bylo už 310.

Foto: Profimedia.cz

Na Univerzitu třetího věku se mohou hlásit všichni, kdo mají středoškolské vzdělání s maturitou a dosáhli věku padesáti let.

Článek

Informace o nárůstu počtu studentů Právu sdělila mluvčí Technické univerzity v Liberci (TUL) Jaroslava Kočárková s tím, že pro nadcházející akademický rok univerzita vypisuje téměř 50 kurzů. Hlásit se mohou všichni, kdo mají středoškolské vzdělání s maturitou a dosáhli věku padesáti let.

V nabídce studijních oborů i dějeny Francie ve francouzštině

„V tomto roce nabízíme 47 kurzů – např. z jazykových angličtinu, francouzštinu a němčinu, dále počítačové kurzy, kurzy psychologie, historie, pohybové aktivity, kurzy kresby a malby, komunikace, mineralogie, výživy, trénink paměti, kurz občanského práva a další,“ vyjmenovala Jitka Pacltová z Centra dalšího vzdělávání TUL. Novinkami budou podle ní dějiny Francie ve francouzštině, kreativní čeština, Přemyslovci nebo spinning pro seniory.

Studenti mají zájem především o občanské právo, světová náboženství, angličtinu anebo ucelené dvouleté studium s názvem kulturněhistorická a antropologická studia.

„Zájemci o studium na Univerzitě třetího věku najdou podrobné informace na www.cdv.tul.cz,“ uzavřela Kočárková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám