Hlavní obsah

Pražská ZŠ chce vyučovat prvňáčky v angličtině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní škola Sázavská v Praze 2 chce od školního roku 2012/2013 začít vyučovat prvňáčky v anglickém jazyce.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Děti by absolvovaly výuku v cizím jazyce ve dvou předmětech, na projektu škola spolupracuje s městskou částí, řekl novinářům místostarosta Jan Pech (ČSSD). Od novinky si slibuje, že na školu přiláká víc nových žáků.

Kvůli populačnímu poklesu totiž bojují některé školy s nedostatkem dětí, malá naplněnost tříd byla i jedním z důvodů pro stěhování jiné základní školy Prahy 2 v Legerově ulici.

„Od prvního ročníku by v základní škole Sázavská výuka dvou předmětů, konkrétně pracovních činností a předmětu, jehož název je složitý, ale je to prostě zkráceně řečeno občanská výchova, měla být v angličtině,“ vysvětlil Pech.

Rodiče mají zájem

Projekt připravuje městská část spolu s ředitelem ZŠ Sázavská Michalem Voldřichem. Škola na pražských Vinohradech se už dříve orientovala na začleňování dětí cizinců, hlavní důraz ale klade na sporty, především v gymnastických a plaveckých třídách.

Cizí jazyk se mnoho dětí učí už ve školce, výuku v cizím jazyce ale nabízejí spíše soukromé školy. Pro mnoho rodin jsou ale finančně nedostupné.

Zájem rodičů o výuku jazyků od útlého věku potvrdil i místostarosta Pech. „Samozřejmě očekáváme, že to bude mít za následek to, že v dalším zápise se přihlásí do ZŠ Sázavská mnohem víc dětí a zájemců právě o tento program,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám