Hlavní obsah

Studenti z Česka a Slovenska uspěli v mezinárodní soutěži Microsoftu

Novinky, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští a slovenští studenti uspěli v New Yorku na výroční soutěži Imagine Cup, ve které společnost Microsoft nabádá mladé lidi k řešení problémů současného světa.

Článek

Studenti bodovali v kategorii zaměřené na tvorbu her, které podle pořadatelů neslouží jen k zábavě, ale i "zlepšení celosvětového společenství". Informovala o tom Tara Greenwellová ze společnosti Weber Shandwick.

Čeští studenti z brněnského Vysokého učení technického získali se svou hrou o hasičích třetí místo v podkategorii her pro Windows a konzoli Xbox. Odnesli si šek na 3000 dolarů.

Slováci z bratislavské Slovenské technické univerzity pak se hrou, ve které si hráč buduje svět pomocí ekologických technologií, obsadili stejnou pozici v podkategorii webových her.

Soutěže, která se letos konala již podeváté, se celkem zúčastnilo 350 000 studentů z celého světa. Do světového finále v New Yorku se dostalo přes 400 studentů ze 70 zemí. Soutěžili v deseti kategoriích, někdy rozdělených do dalších podkategorií.

Slavnostního večera v Lincolnově centru na Manhattanu se ve středu večer zúčastnil například newyorský starosta Michael Bloomberg či herečka Eva Longoriová známá ze seriálu Zoufalé manželky. Jubilejní desátý ročník soutěže Imagine Cup se uskuteční příští rok v červenci v Sydney.

Reklama

Výběr článků

Načítám