Hlavní obsah

Studenti navrhli vlakové nádraží

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlakové nádraží je často prvním místem, podle kterého si lidé dělají úsudek o navštíveném městě. Studenti valašskomeziříčské Střední průmyslové školy stavební se rozhodli vytvořit dle svých představ ideální podobu nádraží ve Valašském Meziříčí.

Článek

Studenti zhotovili model, který je kompletně vyroben z ekologické vlnité lepenky. Svůj projekt přihlásili do celostátní soutěže, kterou pořádá Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM.

Použití obalového materiálu bylo základní podmínkou, aby mohli valašskomeziříčští studenti soutěžit o 25 tisíc korun. O tom, zda po čtyřech měsících práce získají jednu z cen, se rozhodne do konce června.

Už pátý ročník soutěže

„Vlakové nádraží v mém městě“, to je letošní téma soutěže, kterou už popáté pořádá Svaz výrobců vlnitých lepenek pro střední stavební školy. V minulých čtyřech ročnících vytvářeli studenti kopie světových a regionálních staveb či navrhovali národní fotbalový stadión.

Nádraží, jaké by chtěli mít

„Tématem vlakového nádraží jsme se vrátili do míst, která jsou nám blízká. Jsou to místa, kde si můžeme udělat obrázek o městě, kde žijeme nebo se vzděláváme. Studenti dostali možnost vytvořit nádraží, která by chtěli ve svých městech mít. My od nich očekáváme velkolepé vize, neotřelé nápady a originální uchopení tématu,“ přiblížil důvody výběru tématu zástupce Svazu výrobců vlnitých lepenek Pavel Sobol.

Projektu Stavby z vlnité lepenky se v letošním roce účastní 15 středních stavebních škol z celé ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám