Hlavní obsah

Probíhá třetí ročník soutěže o Cenu rektora VŠEM

Novinky, Karel Kvapil

Vysoká škola ekonomie a managementu (VŠEM) vyhlásila třetí ročník soutěže o nejlepší odbornou práci studentů soukromých vysokých škol ekonomického zaměření. Soutěžit o „Cenu rektora VŠEM“ mohou bakalářské či diplomové práce obhájené v akademickém roce 2009/2010 či seminární práce vypracované v daném akademickém roce.

Článek

Soutěž probíhá ve třech kategoriích a je dvoukolová, přičemž pouze devět nejlepších prací postupuje do druhého kola. Následně budou práce prezentovány před odbornou porotou. Práce mohou přihlásit jak vysoké školy, tak jednotlivci, a to do třicátého června tohoto roku.

Soutěž je dotována 50 000 korunami

Pro absolutního vítěze je připravena peněžní odměna v hodnotě padesát tisíc korun a vítězové jednotlivých kategorií získají stipendium na studijní MBA program. Soutěž má upozornit na talenty ve svých oborech. Finalisté budou vyhlášeni nejpozději patnáctého září, celkové výsledky pak na konci října.

Upozornit na talentované studenty

„Projektem chceme upozornit na talentované studenty z různých soukromých vysokých škol a vyzdvihnout jejich práce. V další řadě umožnit rozvoj jejich schopností a dovedností dalším studiem,“ říká předseda poroty a rektor Vysoké školy ekonomie a managementu prof. Ing. Milan Žák, CSc.

Cena rektora VŠEM je podle Žáka součástí dlouhodobého projektu Studium VŠEM, který podporuje přístup ke vzdělání a odstraňuje sociální, legislativní či fyzické hendikepy.

Práce posoudí pětičlenná skupina odborníků

Úroveň přihlášených prací v kategoriích bakalářských, diplomových a seminárních prací bude posuzovat pětičlenná komise složená ze zástupce VŠEM a z odborníků z profesních sdružení a velkých firem.

Po předsednictví rektora VŠEM v ní zasednou čestný prezident Hospodářské komory Jaromír Drábek, ředitel CERGE-EI Lubomír Lízal, zástupkyně výboru pro ekonomický výzkum ČNB Kateřina Šmídková a zástupce Středního podnikatelského stavu ČR.

Devět postupujících projektů bude oznámeno patnáctého září a vyhlášení výsledků je naplánováno na konec října letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám