Hlavní obsah

Harvardští matematici sestavili seznam tipů pro randění online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle odborníků z Harvardu většinou pro muže platí pravý opak toho, co pro ženy.

Foto: Profimedia.cz

Ženský úsměv je dobře zdokumentován jako signál sexuálního zájmu.

Článek

Server OkCupid zprostředkovávající randění online poskytl svá data matematikům z Harvardské univerzity. Ti provedli v miliónech záznamů pečlivou analýzu a vytvořili z ní seznam trendů a tipů, které mohou pomoci při randění na internetu.

„Je to naše verze seznamu tipů. Milujeme skutečnost, že naše vlastní data nám říkají, co vlastně při randění online funguje,“ cituje deník Los Angeles Times zakladatele webu Sama Yagana.

Nadšenci i skeptici

Profesorka sociální psychologie Eli Finkelová z Northwestern University to komentovala jednoduše: „Moc tomu fandím.“

Méně nadšený je ale psycholog Viren Swami, uznávaný odborník na psychologii fyzické přitažlivosti z University of Westminster. „Mohou to být rady potenciálně velmi matoucí, v nejhorším případě velmi vzdálené pravdě,“ tvrdí Swami.

U žen zabírá flirtování

V seznamu tipů z Harvardu naleznete například to, že dívkám a ženám výrazně pomůže, pokud se pro profilovou fotografii nechají zblízka nafotit s flirtujícím úsměvem.

„To je kvůli tomu, že ženský úsměv je dobře zdokumentován jako signál sexuálního zájmu,“ tvrdí profesor David M. Buss z University of Texas v Austinu.

U mužů vážná tvář

Tato rada ale u mužů nefunguje, naopak o 90 procent větší úspěch pánové mají, když se tváří na fotografii vážně a významně.

„Máme dost důkazů o tom, že muži vysokého postavení se smějí méně a že smích je někdy interpretován jako symbol podřazenosti. Také někteří smějící se muži mohou vypadat pošetile,“ dodává Buss.

Hluboký výstřih stále přitahuje

Ženy k úsměvu ještě mohou přidat odhalený dekolt. Po třicítce jim to přidá 79 procent šancí.

„Ženská hodnota pro páření s věkem klesá. Ale mohou to kompenzovat tím, že ukážou více z výstřihu,“ dodává evoluční psycholog Satoshi Kanazawa z London School of Economics.

Na mužnou hruď mohou lákat jen mladíci

Muži by ale odhalováním měli šetřit. Ukazovat vypracované břicho a hruď mohou jen mladíci. Ženy po třicítce jsou totiž dokonalým tělem méně zaujaty než dokonalým charakterem.

Muži si také podle analýzy přidávají v průměru pět centimetrů výšky a dvacet procent příjmů. „Muži lžou o svém statusu a příjmech, aby se učinili žádoucnějšími pro ženy,“ tvrdí Buss.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám