Hlavní obsah

Studenti soukromých vysokých škol usilují o zviditelnění

Novinky, Karel Kvapil

Bourání obecně zakořeněných mýtů o soukromých vysokých školách jako hnízdech korupce a o jejich studentech coby zlaté mládeži, si klade za cíl iniciativa Kdo je tady student?!

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Nová studentská iniciativa usiluje o vybudování platformy pro častější setkávání, ať už na poli vzdělání, nebo zábavy.

Článek

„Nechceme samozřejmě popírat fakta, jako například skutečnost, že se na soukromých školách výuka zaměřuje především na praxi,“ vysvětluje iniciátor celého projektu Filip Krůta, student Vysoké školy manažerské informatiky a ekonomiky (VŠMIE) a dodává: „Chceme jen, aby soukromé školy postupně získaly v očích široké veřejnosti vážnost, jakou si zaslouží, protože vzdělání na nich má minimálně stejnou hodnotu a úroveň jako to na veřejných vysokých školách.“

Navázat spolupráci mezi školami

Spolu s tím jde ruku v ruce také snaha propojit jednotlivé soukromé školy a navázat mezi nimi spolupráci. Krokem, který dokáže pozvednout soukromé školy v očích veřejnosti, je podle Krůty integrace jejich studentů.

„Jedním z viditelných kroků by mohla být například kandidatura na krále Pražského Majálesu za soukromé vysoké školy v roce 2012,“ vysvětluje Filip Krůta a dodává: „Letošního ročníku se totiž účastnili jen studenti veřejných vysokých škol, protože na jejich půdě probíhala předkola, která soukromé školy neměly. Přitom se domnívám, že na největší studentskou oslavu jara jednoznačně patří.“

Propojit studentské rady

Iniciativa Kdo je tady student?! tak chce sjednotit soukromé školy a ukázat, že i jejich „chovanci“ mají právo na podobné studentské výhody i veselice. „Naší metou ale samozřejmě nebude jen kandidatura na krále Majálesu v roce 2012, uvažujeme o dalších aktivitách, jako je propojení studentských rad a především vybudování platformy pro setkávání, ať už na poli vzdělání, nebo zábavy,“ zdůraznil Filip Krůta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám