Hlavní obsah

Studenti vysokých škol se utkají v Běhu o pohár rektora Univerzity Karlovy

Novinky, KIL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Univerzita Karlova se v tomto roce stala hlavním patronem běžeckého závodu s názvem Univerzitní maraton, který se uskuteční v rámci velkého maratonského víkendu v neděli 8. května 2011.

Foto: Profimedia.cz

Maraton je určen všem studentům českých i zahraničních vysokých škol ve věku od 18 do 26 let.

Článek

Maraton je určen všem studentům českých i zahraničních vysokých škol ve věku od 18 do 26 let. Studenti se přihlašují ve formě štafety, která musí být složena ze čtyř běžců. Díky týmové strategii tak každý člen štafety zdolává trať dlouhou asi 10 km.

O prvenství ve štafetovém závodě se utkají studenti nejen z jednotlivých fakult Univerzity Karlovy, ale např. i týmy z Univerzity Palackého Olomouc, z Technické univerzity v Liberci nebo Masarykovy univerzity v Brně. Do úterý se zaregistrovalo 164 studentů (tedy 41 týmů).

Univerzitu Karlovu bude na Univerzitním maratonu reprezentovat hned několik štafet. Například tým studentů Právnické fakulty se tohoto závodu účastní již po druhé a jeho členové své ambice vyjádřili jednoznačně:

„Při takovýchto bězích je nejdůležitější vůle vydržet. Jako studenti Právnické fakulty máme vůli „nevzdat jen tak něco“ z předchozích zkoušek pečlivě natrénovanou. Minulý rok nás od vítězné pozice dělilo 15 minut a řekněme si to na rovinu, letos chceme na bednu.“

Na vítěze čekají věcné ceny, prestižní titul a uznání studentů z ostatních vysokých škol; pohár vítěznému týmu předá osobně rektor Univerzity Karlovy, prof. Václav Hampl. Ten k Univerzitnímu maratonu uvedl:

„Sport a jeho podpora má na univerzitě velkou tradici, absolventi i studenti UK zaznamenávají v oblasti sportu významné úspěchy. Univerzitní maraton je jedním ze sportovních svátků, který pojí studenty z různých oborů, napříč celou univerzitou. Takový druh akce na UK již řadu let reprezentuje tradiční Rektorský sportovní den, který se letos uskuteční 18. května. Zdá se tedy, že květen bude na UK měsícem sportu. Před zkouškovým obdobím je toho myslím zapotřebí.“

Reklama

Výběr článků

Načítám